Adoptera en katt och hjälp andra katter samtidigt!

Världen bara kryllar av hunkar helt plötsligt! Jag har fått en oförklarlig crush på Paul Bettany och klippen från New Moon får vem som helst att bralla ner sig! Ja, om man är tjej och tänder lite på vampyrer. ;)

Idag har varit en underbar dag! En god natts sömn till att börja med. Sedan jobba, var rätt trevligt faktiskt. Efter det hade jag ett litet ärende och sedan en promenad med Helena. Mycket roligt, oj vad jag körde över stackaren med allt mitt prat *rodnar*. Jag var bara så pratig! Haha. Jag har pratat med Mormor och Morfar idag också, de är stolta över mig. Dessutom har katterna varit supermysiga idag. Gissa vem som ligger bredvid mig här i soffan och tittar på Idol medan den spinner som en liten motor? Jo, lilla Lisa! Pälsbollen har kommit fram lite mer nu, och hon är verkligen superkelig! Myskatt. Jag måste bara lyckas kamma henne någon dag så att de där tovorna försvinner.. men jag har inte velat tvinga mig på henne innan. Men nu har hon ju vant sig vid mig så nu är hon gosig.

Någon som vill adoptera gullungarna? De är kastrerade/steriliserade, id-märkta, avmaskade.. you name it. Det kostar en rejäl slant dock, för att finansiera vidare kastrationer och annan hjälp på och för andra katter som behöver tas omhand. Jag hade gärna köpt båda två om jag hade bott lite bättre.. men jag känner att min lilla etta inte är så rolig i längden för dom, hade varit underbart om någon på landet adopterade dom :D Ett krav är att du ska bo inom en 10-mils radie från Laholm, och att du är en vettig och ansvarstagande djurägare såklart. Det hade varit så härligt om dessa två kissar hade fått ett riktigt hem där de kunde stanna för alltid och få utevistelse, mat och massvis av kärlek! Båda är keliga och söta, men väldigt blyga i början.. fast det är ju de flesta katter.

Nu har de bytt plats. Palle ligger bredvid mig i soffan och vräker sig, Lisa har satt sig i fönstret.. hon längtar ut, men jag varken vill, kan eller får släppa ut henne. Jag bor mitt i stan och jag äger ju henne inte heller. Vill inte att hon ska bli överkörd.

Imorgon är det mycket på gång. En ledtråd: Dansband! ;D

Ja Erika, vi kan se fler filmer med honom! Och Emma lär undra varför vi gillar honom.. haha. :D

De två sötnosarna! Svartvit pojke, Palle, liten sköldpaddsfärgad flicka, Lisa. Blyga och sitter under bordet. Ligger just nu bredvid mig i soffan och spinner (Lisa) och leker med snöre (Palle). <3

Obeskrivligt härlig helg och måndag!

ja, det finns knappt ord till allt detta roliga, härliga, flummiga, konstiga och knäppa som hänt i helgen... Mycket har hänt, undrar om jag kommer ihåg allt? Jag ska göra ett försök.

Det börjar redan torsdag med att mina bebisar kommer, Lisa och Palle. Båda två skygga och mästare på att gömma sig. Nåja. Jag ser till att de har mat och sand.  De kommer bara fram på natten när jag sover, då ser de till att röja järnet. Haha.

Jag stiger upp fredag, konstaterar att jag har mycket att göra. (Tidsoptimist som man är så har man ju skjutit upp saker.) Hmm.

Jag diskar och fräschar till här, känns bra. Mockar lådan, fyller på mat och vatten.. jag kommer på att jag måste köpa torrfoder. Panik! Jag tar en snabbpromenad med Helena och tar vägen om Willys hem.

Efter att ha panikpackat och hetscyklat för att lämna min nyckel så sätter jag mig på bussen till Halmstad. Väl där möter jag upp Petra, vi sätter oss i bilden och påbörjar vår färd nedåt landet. Petra som nyss tagit körkort är lite bekymrad men kör som en gudinna. Förutom några nervpressande vägarbeten i Helsingborg och feltolkning av skyltar så kommer vi fram till Lund nästan utan besvär. Fredrik möter upp oss och lotsar in oss bland studentlägenheterna. Vi traskar in genom dörren, och vad är då det första jag får syn på? Jo, en röv. En viss person skurar badkaret, och hon tittar inte upp när vi kommer in. Jag kan inte motstå tillfället (sorry Lis!) och smashar till allt vad jag har, varpå bruttan snurrar runt som en kobra och är redo att ge mig en rak höger. Dock så hindrar hon sig och den dåliga stämningen försvinner kvickt... Vinet korkas upp och sen är vi på G! Hell yeah!

kvällen spenderas framför datorn (där vi alla leker amatör-dj:s med dåligt resultat) och sedan tar vi en taxi till Malmö. Dock så måste jag bikta mig. Eftersom en viss person alltid håller längre än oss andra på kvällarna så bestämde vi oss för att knäcka henne denna kväll. Det innebar att så fort hon vände ryggen till så spetsade vi hennes vin ganska friskt med brännvin samt att hon fick hela shotar medan vi drack halva eller till och med 1/4 shot. Ha! Vi fick lite bättre effekt än vi hoppats på och någon nanade en stund. Sedan blev det snurr igen och vi tog som sagt taxi till Malmö.

Där var det kul, inte riktigt min musiksmak, men det funkade. Vi var kärvänliga och pussiga (bildbevis finns) men en av oss var den hårdare typen och råkade aska på en killes tröja. Tack och lov blev han inte sur utan tog det med ro. Phu. ;)

Vi for hem och la oss tillrätta i varsin soffa, jag och Petrus. Ella var med på ett hörn också, den lilla gullrumpan!

Vaknade nästa morgon av något vitt som stack i mina små, grusiga ögon. Det var bara Fredrik i en sjömanskostym. (!) De verkar hitta på mycket knasigt di dära studenterna..

Dagen gick och vi var inte alltför fräscha men inte så illa heller. Vi turistade lite (Donken och Domkyrkan förärades ett besök) och sedan var det tv en stund. Har nu fått se den omdiskuterade Anna Anka. Efter detta blev det stallet, där jag förälskade mig i en STOR svart häst e. Rubignon och såklart klappade jag Cidden lite grann. Jag och Petra rastade Ella i skogen och sedan bar det av hemåt.

En dusch och köttbullar fick fart på mig. Sedan ägnade vi halva kvällen åt tvätt och att bråka med högtalarna, jag fick lite snurr på musiken till slut, men vete fan vad jag gjorde.. :S

Sedan gick vi till en mjölkbar och blev rejält utstirrade av vakterna (så konstiga såg vi väl inte ut?!) och sedan blev det hemgång.

Dagen efter åkte vi hem och allt var frid och fröjd. Jag kom hem till mina pälsbollar och fick klappa lite på dom också! Fast Palle är kelig, men Lisa är fortfarande väldigt blyg. Jag får ge henne några dagar till. De fäller något enormt, jag dammsuger varje dag! Och det märks inte.. dessutom är de makalöst duktiga på att bajsa MYCKET. Hmm.

Idag har jag jobbat och det gick sådär. Sov inte mycket inatt tack vare två pälsbollar som jamade natten igenom, så jag var lagom pigg imorse.

Trevligast idag var att söta Erika kom och hälsade på :D Vi åt kebab och såg en Riddares Historia. Vi konstaterade att Paul Bettany är riktigt het (vad det är kan vi inte riktigt sätta fingret på, det har inte med hans utseende att göra direkt) och diskuterade katter. Väldigt mysigt att ha dig här gumman! Vi får ta vår filmkväll med Emma och TP någon gång också, gärna ganska snart :D

Just nu jobbar jag på att få med mig Helena ut på en promenad, men det regnar så hon verkar inte alltför sugen. Haha.

Paul Bettany. Jag skulle kunna äta upp honom. (Nästan)


Mamma, jag?! :D

Vem kunde tro att Helena skulle bli morsa vid den späda åldern av 20 höstar? Inte jag iaf!

Det blir två bebisar, en Palle och en Lisa. Lisa är en liten flicka, men väldigt kärleksfull. Palle är stor och feg. Men innerst inne har han ett hjärta av guld! Båda två är rätt ludna men det ökar bara deras charm.

Imorgon kväll anländer dom små lurifaxerna. Mina första egna katter!

Eller tja, de är inte mina i ordets egentliga mening. De är mina för stunden. Jag ska nämligen bli ett tillfälligt fosterhem för de två sötnosarna. Ett jourhem kan man kalla det. Det känns präktigt och bra. Bra att göra något åt alla de här arma djuren som springer runt överallt. Jag har skaffat mig en kattlåda och en skyffel idag, det är en bra början!

Idag har jag jobbat, det gick sådär. Aja. Min helg gick väldigt bra iaf! :D

Nu ska jag titta på film och drömma mig bort i höstrusket.


Under ytan finns stora och små

Mmm... det luktar gott i min lägenhet. Liksom rent. Självklart finns det en anledning: Ajax skurmedel, WC-anka och badrumsrengöring från Lidl. Hell yeah! :D Jag har skurat och torkat och fejat.. det är bara disken som jag borde ta hand om men den får vila sig tills imorgon. Nämnde jag att jag har tvättat alla överdrag i soffan idag också? Mycket produktiv dag för min del, jag har varit på jobbet i arla morgonstund också! Jag är SÅ duktig. *Klappar sig själv på axeln*.

Jag ska klippa barret på fredag och försöka bli kvitt utväxten. Vem kunde tro att även mitt hår växer?

Imorgon är en ledig dag, jag har tvättstuga på kvällen men annars händer inget särskilt. :/

" LA told me, you´ll be a popstar, all you have to change is everything you are. "


Ad astra per aspera

Denna dag har varit lång och händelserik! Jag har jobbat min första helg och jag hoppas att det gick bra.. alltför illa kan det väl inte vara? Eller?

Nu sitter jag hemma i soffan och myser med bra musik och lite internet. Innan det fick jag skjuts till Donken av en väldigt trevlig, älsklig och fin person. Jag har ingen mat hemma, så Donken var ett måste! Eller tja, jag har nudlar och annat sånt, men dte är ju inte så gott :D haha.

Ingen TP-, Kebab- och mysdag med Leander idag, eftersom jag var tvungen att jobba. Men vi får allt ta igen det!


Jag vill veta vem som köper ekologiskt kärnat smör & jag vill veta hur de mår!

Raymond och Maria- Storstadskvinnor faller ner och dör, mycket medryckande melodi! Jag blir glad av den, men texten vet jag inte riktigt vad de vill säga med. Någon lär säkert berätta för mig någon gång. Solen skiner idag igen, det är så härligt väder nu varje dag så jag har blivit riktigt bortskämd. Snart sätter säkert regnet och höststormarna in :( Jag ska ta en rejäl promenad idag, bara njuta av vädret och naturen! Synd bara att jag inte har sällskap som kan tänka sig att följa med. Det är mysigt att promenera och kunna prata samtidigt. Sedan blir det nog lite käk och efter det en dusch. Jag ska iväg med min trogna cykel idag också, jag ska ge henne/honom en riktig vintersmörjning och pumpa i luft. Efter det blir det Fynda Outlet igen, jag ska hämta ett par stövlar som jag lagt undan. Härligt! Imorgon blir det jobb igen och söndag är det som sagt tjejdag! Grattis också till Leander och Emma som fått jobb på Gekås!

Jul jul jul (?!)

Idag har jag varit ledig men det har ändå hänt saker. Jag sov gott och länge, skönt!

Jag har pysslat lite här hemma idag, inte jättemycket men lite är ju alltid bra att få gjort. ;)

Gick till jobbet för att lämna en nyckel och pratade lite med mina flummon till arbetskompisar. Jag gillar dom! Schyssta Adam slutade ungefär när jag skulle gå, så jag fick skjuts hem. Det var riktig tur, för jag hade handlat en del mat, hade blivit tungt att bära hem. Jag kände mig seriös när jag tittade på vad jag hade handlat, blodpudding och frukt till exempel! Bara en liten godispåse. ( Min inte så hemliga last).

Jag hade ett litet personligt möte på eftermiddagen och sedan lämnade jag en film på hemmakväll. Efter det blev det en promenad runt halva stan, eftersom jag bestämde mig för att gå till Fynda Outlet. Nu har jag ordnat vinterstövlar, vintergardiner och vinterolja ;) haha, det är till att vara ute i tid! Dessutom har jag köpt tandtråd på apoteket, ahh...

Planer denna veckan.. ledig imorgon, vet inte riktigt vad jag hittar på. Ikväll sitter jag på Spotify och letar upp oseriös musik. Haha. Lördag blir det arbete för hela slanten och söndag blir det kebab, TP och gos med Leander och ev Emma. Mina puddingar!

Jag önskar eder alla en trevlig kväll.

Vårtan, Finnen och Barbapappa

Underbar dag! Jag har spenderat pengar, ätit kebab i gott sällskap och jobbat. Jag tror att det har gått bra på jobbet :D man kan ju alltid hoppas.

07.10 tog jag och Helena bussen till ullared och våra drömmars mål, Gekås. Det var ingen trängsel precis så vi var färdiga tämligen snabbt. Jag köpte några nyttiga saker, tex moppskaft med urvridare och hink + 2 mopphuvuden (bara 34kr!), fönsterputs, dammtrasor, cykellampa (vill inte bli stoppad av polisen igen), mysbyxor (som är gudomligt sköna) och lite annat tråkigt.

Sedan käkade jag och Helena kebab hos henne medan hon berättade om Vårtan, Finnen och Barbapappa. Lustiga typer tydligen. Eller så var det bara namnen som var det. ;) vilken fantasi människan har! Härligt. :)

Jag drog mig till jobbet och efter det hamnade jag här. En ganska produktiv dag ändå :D

Och ja söt-Leander, jag är ledig torsdag, fredag och söndag. Men ska lägga mig tidigt fredag kväll så just den kvällen är ju "spikad". Annars har jag nästan all tid i världen! :D Hmm, vad gör du lördag kväll? Vi kanske skulle ta vår filmkväll då? :D

Åhh vad jag gillar att göra upp planer på att träffa människor, särskilt sådana som är så trevliga och gosiga som Erika! <3


Filosoferande

Jag gillar att "filosofera" som jag säger, det vill säga att jag funderar över livet i största allmänhet, gärna till bra musik. Jag tycker om att skriva, att prata, att uttrycka mig! Jag tycker om att komma på saker som jag inte tänkt på innan. De som känner mig vet att jag ÄLSKAR att analysera saker, gärna flera gånger. Kanske det kallas ältande med ett mer negativt ord? ;)

Att fantisera om framtiden är häftigt och spännande. Vilka kommer jag träffa och bli vän med? vem kommer jag att gifta mig med? Hur kommer mitt/mina barn se ut? Vad kommer jag att bli, hur mycket pengar kommer jag att tjäna? Kommer jag att, när jag är gammal se tillbaka på mitt liv och känna mig nöjd? Kommer jag bara att ångra det jag inte gjorde, precis som många säger? Hur kommer jag att se ut? Kommer jag bli en gammal mysmormor eller mysfarmor, eller en bitterkärring med en pinne uppkörd i röven? Kommer jag vara omtyckt? Kommer jag ha sparat ihop tillräckligt med pengar till min ålders höst? Kommer jag hålla mig frisk? Hur gammal kommer jag bli? Vem dör först av mig och min partner? Hur många generationer barn och barnbarn hinner födas innan jag går hädan? Vems efternamn tar jag när jag gifter mig? (För ja, jag ska gifta mig någon gång!) Vilka husdjur kommer jag att ha/ ha haft? vilken utbildning har jag när jag känner mig "färdig"? Hur många celluliter kommer jag att få? (bäst att inte ta reda på det)

Kommer jag vara stolt över mina val i livet? Kommer jag att hitta en djupare mening, ett syfte som jag känner att jag vill uppfylla?

Ja, att ha mycket av livet framför sig är väldigt spännande! Det gäller att orka skriva ner saker hela livet så att man kan läsa de gamla minnena och historierna när man blir gammal och grå, minnas de goda tiderna. Spara minnen och dagböcker så att det kan leva kvar till andra generationer.. andra generationer som kan lära sig av ens egna misstag. Dock så gör man ju alltid misstag i livet oavsett vad folk säger åt en. Det är en del av att vara mänsklig och att leva. Ingen stor affär.

Idag har jag haft en mysig dag. Mysigt sällskap nästan hela dagen, och mycket roliga youtube-klipp. :D Skulle vara kul med fler besök, Leander, du vet vart jag bor ;) Imorgon ska jag jobba tidigt, får lägga mig i tid!

Jag funderar på att tatuera mig, har ett- två motiv som jag vill ha men jag vet inte om jag vågar riktigt.. dessutom, tänk om jag ångrar mig? :S

Nu ska jag ringa Mormor och Morfar. See ya!


090909 och annat magiskt

Ja, den dagen med det magiska datumet passerade ganska obemärkt i mitt liv måste jag säga.. dock ganska coolt datum ;)

Inte så mycket har hänt, jag har jobbat en del men också varit ledig. Varit ledig fredag och idag. Imorgon är det söndag och då händer det inte så mycket heller. Jobbar tidigt på måndag.

Gammal låt jag gillar: spotify:track:6YXePfd0Xvxf2628NrvN5P :D

Jag är en duktig kvinna, jag har städat idag och tvättar just nu massa tvätt! :D

Pratade med Mormor innan idag, det var mysigt! Har pratat med Petra också idag och Lis på msn.. trevligt värre.

Snart ska jag hänga upp sista tvätten och sen blir det nog min renbäddade säng!

Underlig dag

Jimmy you know, everybody hates you when you're living off rock 'n roll
So you get high tonight
And Jimmy you lied, I wonder if you ever get yourself back here alive
So you get high tonight

'Cause you don't need nobody to make it on your own
You dont need nobody you'd rather be alone
So Jimmy gets high tonight
And Jimmy gets high tonight
I must confess, I'm a real live wire
Jimmy you and me we get along a while
Jimmy gets high tonight

Jimmy you lied, I'm hoping that soon maybe life it don't pass you by
So Jimmy gets high tonight
And Jimmy you know, everybody hates you when you're living off your rock 'n roll
So you get high tonight

'Cause you don't need nobody to make it on your own
You don't need nobody you'd rather be alone
So Jimmy gets high tonight
And Jimmy gets high tonight
I must confess, I'm a real life wired
Jimmy you and me we get along a while
Jimmy gets high tonight

I've been so confused
And I just hope it all gets banned to you
So Jimmy gets high tonight

I must confess, I'm a real life wired
Jimmy you and me we get along a while
So Jimmy gets high tonight

And I hope it'll be allright
Jimmy gets high tonight
And I hope it'll be allright

Jimmy you know, everybody hates you when youre living off your rock 'n roll
So you get high

Hur är världen egentligen? Ljuset gör ont i mina ögon, det är svårt att se. Det är svårt att stå rak och ensam utan krycka, inte vika sig en tum. Det är en underlig dag idag.

Lång dag på jobbet, men imorgon blir det bara några få timmar. Jag får väl se till att få ändan ur vagnen och ordna lite saker som måste fixas då.  Om jag orkar.

Jag ser

En mysig söndag

Ja, gårdagen var riktigt mysig! Jag vaknade rätt sent, myste lite framför teven. Sedan la jag en ansiktsmask, gick runt här hemma och grejade lite. Jag ringde ett samtal ( som ni ska få höra mer om om ca 1 ½ vecka) och det var trevligt! Sedan fick jag springa ner i duschen och skölja av den bajsbruna masken.. haha såg inte klokt ut, men det var skönt för huden. Jag spacklade mig rätt rejält för omväxlings skull och bestämde mig för att inviga min nya grå ullkofta. Det är faktiskt en sak jag gillar med hösten, att man kan mysa in sig i stora varma kläder!

Jag fick hasta till bussen (tidsoptimist som jag är) men hann med den, jag var väldigt nöjd med det! Ringde Mormor på bussen och vi pratade en stund. När jag väl var framme i Okome så väntade Leander på mig :D Vi gick in och jag fick se deras trevliga lägenhet (fast det kändes mer som ett riktigt hus om man jämför med min lägenhet) och så morsade vi på Kristians kompisar som var där.. förstår bara inte varför Ada sa " åh nej inte hon!" när han fick syn på mig... har jag gjort ett så dåligt intryck? Hmm.

Vi fikade, Leander bjöd på massa gott! Hembakat och allt.. mums! Vi lät munnarna gå också, det är inte särskilt ovanligt när det gäller oss.. blev lite snuskprat också. Det är inte så ovanligt det heller! Det var väldigt kul att hälsa på Leander, vi hade himla kul :D Vi bestämde att vi ska ha en filmkväll hos mig, en riddares historia ;) Leander har inte sett den så det kommer hon nog att gilla! Härlig musik, snygga riddare... vad mer kan en flicka begära? Vi tänkte bjuda in Emma också så kan Kristian och Ada leka medan vi flickor roar oss. Sounds like a plan.

På kvällen kom Johan och hämtade mig, vi åkte till Hylte för att fika, hemmagjord äppelpaj. Väldigt gott.

Sedan kom jag hem, tittade på tv och myste lite innan jag gick och la mig. Idag vaknade jag sent, ska jobba kl 14 så jag får börja ordna med mat och sånt nu. Det kommer nog gå bra idag.

Vuxenpoäng och konsten att bo själv

Jag har blivit vuxen på riktigt. Jag betalar mina egna räkningar alldeles själv, har ett jobb, lägenhet, blommor i fönstret (riktiga, ej plast) och jag pensionssparar. Plus att jag gärna säger : " Det var bättre förr", eller gnäller på dagens ungdom. Dessutom köper jag utlandsresor alldeles själv och har varit på systemet. De bad mig om leg, det gjorde mig glad. Annars hade jag blivit förbannad över att få vänta så många år för att sedan handla utan att behöva visa leg. Haha. Ja, så nu är jag 20 år. 20 år har gått sedan jag öppnade mina gråblå små ögon.

Idag har det varit dåligt väder till max! Regn, blåst, MYCKET blåst! Takpannor blåser av på folks hus och fågelbon blåser ur träden så att nästan vuxna fågelungar dör. Usch. Såg ett bo med två stackars ungar när jag cyklade till jobbet. Usch. Tur att jag gjorde en hjälteinsats i alla fall.

Nu sitter jag och fredagsmyser i min lägenhet (som jag lyckas hålla ordning i, kors i taket), ska väl se någon film... eller så går jag bara och lägger mig! Mysigt det med. Ledig i helgen, imorgon är en öppen dag men söndag ska jag till Okome och spana in Leanders flotta lya.

Det kändes väldigt ensamt och konstigt att vara här.. länge. Först nu jag har börjat vänja mig egentligen. Det är så mycket mysigare i lägenheten när höstmörkret kommer och jag kan tända några ljus, lyssna på mysig musik eller se en romantisk film. Det har blivit mycket film på sistone! En höjdare var Harry Potter 5. Den är ju inte så romantisk iofs men väääldigt spännande! ;)

Nu ska jag spendera min vuxna kväll här i ensamt majestät. See you.


RSS 2.0